Sofie

Sofie
Sofie

Sofie är typ den coolaste katten jag känner. Hon är smart, snygg och snäll, vem är ens allt det på en och samma gång?

Hon brinner för allt det viktiga, men kanske framför allt mänskliga rättigheter och allas lika värde. Med en stor passion för pingviner och en ryggsäck som rest över nästan hela världen har hon mer erfarenhet än de flesta 27-åringar.

Jag lärde känna Sofie när vi jobbade på samma arbetsplats under 2014 och fick då reda på att hon är uppväxt i en stockholmsförort och har studerat medie- och kommunikationsvetenskap vid Linneuniversitetet i tre år. Men det är egentligen ganska oviktigt.

Jag minns hur jag smsade Sofie den där kvällen förra våren i ren desperation. ”Jag undrar om du har möjlighet att ses nån dag? Det skulle vara så skönt att bara få träffa någon annan. Om du pallar alltså (jag är typ ett vrak just nu)”.
Dagen efter träffades vi. Och hon pallade. Direkt öppnade hon sin dörr för mig och erbjöd mig sin soffa, för det är jag evigt tacksam.

Linda och Sofie
Linda och Sofie
Jag är helt övertygad om att Sofie kommer åstadkomma stora och viktiga förändringar i världen. Hon är modig, vågar ta stora kliv ut i främmande miljöer och situationer och är inte rädd för att ta en obekväm konversation om den är viktig.

Jag är så glad över att ha en vän som Sofie i mitt liv.

/Sofia

2016-03-02